Aube: Reworks Stefano Gentile (CD)

160
Aube: Reworks Stefano Gentile
(CD, SME0501, Silentes, 2006)

Aube: Reworks Stefano Gentile

CD, 65:47, SME0501, Silentes, 2006
Distribuce v ČR: HORUS CyclicDaemon

Stephano Gentile sleduje ve své vydavatelské politice především současné odrůdy ambientního minimalu. Tomu je dokonce vyčleněna speciální edice s hlavními postavami jako Maurizio Bianchi, projekt Nimh nebo Aube.

Právě legendární Nakajima Akifumi, jež funguje na hudebním poli nepřetržitě od roku 1991, otevírá sérii albem Reworks Stefano Gentile.

Jak už název napovídá, na CD najdeme původní hudbu šéfa vydavatelství z konce osmdesátých let, ovšem po silné recyklační kůře. Recyklaci chápejme jako proces reinterpretace původní hudby pomocí střihu, smyčkování a dalších kejklí, jak jí zpropagoval v polovině devadesátých širší veřejnosti Vidna Obmana.

Jak zněla Stefanova hudba v nikdy nevydaných originálech, se dnes můžeme pouze dohadovat, v rukou máme totiž jen radikálně přepracované pohledy na jeho hudbu z pera Nakajimi Akifumiho. Snivě ambientní šestice skladeb zcela určitě spadá do toho jemnějšího, co Aube spáchal. Smyčky plují dlouhé minuty prostorem, lehce se odrážejí znovu do prostoru a ve všech položkách působí na posluchače až sedativně.

© okultura, MMVIII & MMX

*

Uložit