Encyklopedie pekla: Příručka pro démony při invazi týkající se planety Země a lidské rasy, která na ní parazituje

1368
Martin Olson: Encyklopedie pekla: Příručka pro démony při invazi týkající se planety Země a lidské rasy, která na ní parazituje

Hle! Poznání!

Nadmíru vtipnou publikaci, Encyclopaedia of Hell: An Invasion Manual for Demons Concerning the Planet Earth and the Human Race Which Infests It, právě vydalo kontroverzní americké nakladatelství Feral House šéfované Adamem Parfreym. Z jazyka démonů ji „přeložil“ Martin Olson, ilustroval Tony Millionaire a Mahendra Singh.

Tento husarský kousek temnot, Encyklopedii pekla jakožto “invazní manuál” na planetu Země, napsalo Jeho pekelné veličenstvo Satan pro své invazní hordy démonů a doplnilo je stovkami velmi nepříjemných ilustrací, diagramů a snadno pochopitelným a vysloveně odpudivým slovníčkem pozemských výrazů.

Poněvadž zvyky a lidská morálka jsou démonům naprosto cizí a těžko pochopitelné, napsal Satan tuto zvláštně poetickou vojenskou příručku k osvícení a poučení svých armád démonů. Tento mistrovský kousek vyjadřuje Satanovu nenávist k lidstvu a sobě samému, takže v encyklopedii najdete takové kapitoly jako “Kterak lovit a požírat člověka”; “Kterak nakládat člověčí hnis” a “Kterak naporcovat a krájet sirotečky.”

A proč invaze? Během posledního století se totiž peklo povážlivě přelidnilo – pardon, přetéká už démony. Satan potřebuje mnohem více prostoru pro zatracené, a taky obstarat lidský dobytek pro své hladové spousty démonických vetřelců.

Pán Satan, Nejvyšší Architekt: Encyklopedie pekla

Jelikož tato kniha dosáhla svého již pamětního 666. vydání, eóny poté, co byla úspěšně završena invaze, obsahuje tato encyklopedie navíc i zvláštní vzpomínkový materiál.

Písař Martin Olson tomu dal s krutým vtipem pekelný říz, groteskní slovesnost, jakou jste neviděli od dob Marka Twaina — slyšíme tu skutečný hlas Satanův. Za posledních 15 let Olson napsal a produkoval devět komedií a uštědřil je populaci prostřednictvím CBS, HBO, Showtime, Cinemax a A&E. Jako skladatel obdržel v roce 2010 nominaci na Emmy za písňové texty, v roce 2009 nominaci na Emmy za texty k písním v hlavním vysílacím čase a v roce 1997 nominaci na cenu Annie za písňové texty k animovaným seriálům.

Tony Millionaire se narodil v Bostonu a vyrostl v Gloucesteru (Massachusetts). Píše a kreslí další dobrodružství opičky Sock, která vycházejí v nakladatelství Dark Horse Comics od roku 1998. Je také tvůrcem komiksového pásma MAAKIES.

Tony Millionaire: Neviditelný smrtelný zápas a muka Zyka a Kadaba v zahradě Getsemanské

Mahendra Singh pracoval řadu let jako umělecký ředitel a ilustrátor v dusné atmosféře Washingtonu, DC. Poté, co obdržel milá pozvání od soudce Lynče a několikrát mu unikl, prchl do dusného a mrazivého luftu montrealského, kde nabyl věhlasu coby ilustrátor a expert na vše kolem Lewise Carrolla a surrealistů.

V podání „miliónového Tonyho“ alias Tonyho Millionairea máme možnost shlédnout příšernou podívanou, jež zove se „Neviditelný smrtelný zápas a muka Zyka a Kadaba v zahradě Getsemanské“, kde úpí dva nejvěrnější démoni na pozadí jakéhosi křižování na hoře… Vy snad tušíte, o co jde?

Satanův diagram pro Kadab odhaluje pekelnou geografii a topologii včetně názorných směrovek ke konzervárně masa (jakého as?), pivnici sloužící coby příruční sklad faldů a kližek, načež přesně vytyčuje Kadabovovy movité i nemovité majetky, a naposled ukazuje luftové komíny, kudy cesta k těm lidským parazitům.

Satanův diagram pro Kadaba

*

Feral House: anglicky, rozměr: 6 x 9 • A Feral House original paperback • č/b ilustrace, ISBN: 9781936239047.

 

Uložit